Σταθερή και αμετακίνητη θέση του συνδυασμού «Πειραιάς όλοι μαζί» αποτελεί η αξιοποίηση του Πύργου Πειραιά για την στέγαση των δημοτικών και δημόσιων υπηρεσιών. Το κτίριο αυτό, από την εποχή που κτίστηκε (1974), δεν κατάφερε καμία δημοτική έως και σήμερα, ούτε να το ολοκληρώσει, ούτε να το αξιοποιήσει με οποιονδήποτε τρόπο. Σε καμία περίπτωση δεν θεωρούμε ότι η πώληση του εν λόγω κτιρίου αποτελεί λύση, όπως είχε υποστηρίξει ένθερμα προεκλογικά ο κος Μίχας, ούτε και η κατεδάφιση του όπως άφησε να εννοηθεί ότι το σκέπτεται ο κος Δήμαρχος και η προηγούμενη δημοτική αρχή του Κου Φασούλα.
Ο πύργος του Πειραιά για πολλούς αποτελεί φάντασμα του παρελθόντος και για άλλους φιλέτο με μεγάλα οφέλη. Μάλιστα, κατά καιρούς, διαδίδονται φήμες για πιθανά προβλήματα στατικότητας του πύργου, τα οποία όμως είχε διαψεύσει κατηγορηματικά η προηγούμενη αρχή. Θεωρούμε ότι η καινούρια δημοτική αρχή οφείλει να διερευνήσει αυτές τις φήμες μέσω των μηχανικών του δήμου, και να καταθέσει στο δημοτικό συμβούλιο τα πορίσματα.
Μοναδική επιλογή για το καλό του Δήμου μας είναι η αποπεράτωση του και η αξιοποίηση του στο έπακρο. Ακόμα και με την σύμπραξη ιδιωτών και την παραχώρηση μέρους του Πύργου για χρήση, μπορούμε να τον αποπερατώσουμε χωρίς να ξοδέψουμε ούτε ένα ευρώ. Με διεθνή διαγωνισμό και πλήρη διαφάνεια μπορούμε, αρκεί να το θέλουμε, και παρ΄ όλη την οικονομική κρίση, να δώσουμε στους Πειραιώτες ένα κτίριο που θα στεγάσει συγκεντρωμένες όλες τις δημοτικές υπηρεσίες.
Μέχρι τότε, ο κος Δήμαρχος δεσμεύτηκε να αφαιρέσει τις ακαλαίσθητες διαφημίσεις της πρόσοψης του, καθώς επίσης και αυτές του «γιαπιού της Ραλλείου» και πρότεινε να γίνει διαγωνισμός για την όψη του κτιρίου και την καλαισθησία του. Όμως, πρέπει να πούμε στον Δήμαρχο ότι πιάστηκε αδιάβαστος. Το καλοκαίρι του 2010 είχε διενεργηθεί διεθνής διαγωνισμός με θέμα «Πύργος Πειραιά – Αλλάζοντας την όψη». Ο Γερμανός Ματίας Χόλβιχ και ο Αμερικανός Μαρκ Κουσνέρ και η εταιρεία τους HWKN κέρδισαν το πρώτο βραβείο με την πρόταση «Windscraper», έργο οικολογικής διάστασης, όπως είναι άλλωστε και οι περισσότερες από τις 380 προτάσεις των 949 μελετητών από 44 χώρες που συμμετείχαν.
Το δίδυμο των νικητών δεν αλλάζει απλώς την πρόσοψη του Πύργου του Πειραιά. Δημιουργεί γύρω από το κτίριο των 22 ορόφων και των 84 μέτρων ύψους ένα πλέγμα με ηλεκτροκίνητες λευκές προεξοχές και υποδοχείς ανέμου, που θυμίζουν τεχνητά φύλλα, προκειμένου να αξιοποιηθεί στο έπακρο η ενέργεια του ανέμου. Έτσι, η κατασκευή τους μεταμορφώνει το «κτίριο φάντασμα» του Πειραιά σε μια τεράστια ανεμογεννήτρια.
Επιλογές υπάρχουν, αρκεί να αποφασίσουμε και να δράσουμε γρήγορα και αποφασιστικά, με σταθερά βήματα. Πρέπει όμως να ξέρουμε τι θέλουμε. Κι όπως φαίνεται, πρόγραμμα σταθερό και υλοποιήσιμο, τουλάχιστον προεκλογικά, δεν υπήρχε από κανέναν. Ούτε από το Δήμαρχο ούτε από άλλο συνδυασμό. Από λόγια έχουμε χορτάσει, είναι καιρός να προχωρήσουμε σε έργα.. Ποτέ δεν είναι αργά.